Facturering

Deze softwaremodule wordt gebruikt voor het beheren van de gehele factuuradministratie en kan zowel als stand-alonesoftware maar ook gekoppeld met de TFC-Kassa / weegschaalkoppeling worden gebruikt.

Startscherm Factureren

Facturering is er in 2 versies:

Versie 1: Zonder bestelmodule party / feestdagen
Versie 2: Gekoppeld aan bestelmodule party / feestdagen

Heeft u een TFC-Kassa-weegschaalkoppeling dan kunt u direct vanaf de weegschaal het hele traject automatisch laten verlopen. Zo voorkomt u fouten in de organisatie en heeft u op elk moment een duidelijk overzicht van de klanten en bestellingenstroom.

Functionaliteit

– Prijsafspraken per klant per artikel of artikelgroep
– Invoeren orders
– Afleverbonnen
– Facturen (voorbedrukt of blanco papier)
– Kopiefacturen altijd mogelijk
– Omzetstatistieken
– Koppeling fin. administratie
– Volgen van openstaande posten
Onderhoud algemeen

In dit scherm kunt u alle basisinstellingen naar eigen wens aanpassen en organiseren. De 1e drie onderdelen PLU, Subgroepen en Hoofdgroepen komen in al onze software voor en vormen de basis voor alle verdere gegevens.In onderhoud PLU ziet u de kenmerken van het product zoals de subgroep waar deze onder valt, stuks of gewicht is, de omschrijving en prijs etc. Indien de ondernemer een kassakoppeling bij ons heeft staan aan de onderzijde tevens de kenmerken t.b.v. de kassakoppeling.
Met de onderste knoppen kunt u de specificaties voor de klantgegevens bewerken.

snapshot4

Onderhoud klanten

In het scherm “onderhoud klanten” tabblad algemeen, worden alle gegevens van de klant geregistreerd zowel de n.a.w. gegevens van de klant maar ook de gegevens van het afleveradres. In het tabblad “order” worden alle speciale kenmerken van de klant geregistreerd zoals hoe er moet worden gefactureerd, wel of geen korting, wel of geen aflever of bestelbon etc. Ook kunt u een specifieke opmerkingsregel en slotregel op de faktuur invullen. Onderaan kunt u aangeven of deze bestelling moet worden meegenomen in de productiematrix en de btw gegevens.

snapshot5

Onderhoud verkoopkonstanten en stamgegevens

In dit scherm worden alle kenmerken die op de faktuur moeten staan ingegeven. U kunt ook instellen of er met voorbedrukt of blanco papier gewerkt wordt. Werkt u met blanco papier dan kunnen wij enentueel uw huislogo invoegen. Verder zijn er een aantal functionaliteiten die u kunt invoeren.

– Factuurtekst (2 regels).
– Reklametekst (2 regels).
– Tekstopmaak.
– De betaalgegevens.
– De positie van uw logo of bankgegevens op de factuur.
– Gegevens t.b.v. de bestelbonnen of productielijsten.
– Instellen van de positie van de n.a.w. gegevens van de klant.

In het scherm “onderhoud staamgegevens” kunt u order en factuurnummers instellen en de btw gegevens.

snapshot6
Invoeren orders

in dit scherm wordt de order van de klant verwerkt. Per klant kunnen er afwijkende prijsafspraken worden gemaakt. Dit kan zowel op PLU nieveau en op omzetgroep. De kassaprijs is altijd de basis maar u kunt een prijs ook vastzetten. Ook is er een mogelijkheid om per klant een standaard bestelling in te voeren. Vooral voor ondernemers die leveren aan horeca en instellingen is dit erg makkelijk omdat u niet elke keer opnieuw de plu’s hoeft in te vullen maar alleen de aantallen of het gewicht.

snapshot7

Order en bestelbonnen

T.b.v. de klant kunnen er order en bestelbonnen worden afgedrukt. Bij het wekelijks of maandelijks factureren komen de orderbonnen genummerd op de factuur te staan. Heeft u bij de klantgegevens aangevinkt dat de order naar de produktielijst moet gaan dan wordt deze order op de daglijst van de produktie geplaatst.

snapshot8

Faktureren

Wanneer u ook een TFC-Kassakoppeling gebruikt dan kunt u rechtsreeks de kassa-orders inlezen in het factuurprogramma. Voordat u gaat factureren kunt u eerst een concept bekijken. U kunt een of meerdere klanten hiervoor selecteren maar ook een selectie maken op basis van ordernummer, dag of week. In dit stadium kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht.

snapshot9

Betalingen en openstaande posten

In de software is ook een module ingebouwd om de nog openstaande posten te beheren. U kunt betalingsherinneringen aanmaken en reeds betaalde facturen inboeken. Ook het raadplegen van openstaande posten en historische posten zijn beschikbaar in deze module. Uiteraard kunnen van alle overzichten printversies worden afgedrukt.

snapshot10

Grafieken en overzichten

snapshot11

Bent u na het zien van deze mogelijkheden geïnteresseerd in onze factureringsmodule dan kunt u een proeflicentie aanvragen of wilt u meer informatie kijk dan op onze contactsite.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.